Bericht archief

doorUIDjudoteam123

1e IJsselmond cup zaterdag 13 juni 2020

Met gepaste trots delen wij mede dat de 1e IJsselmond cup op zaterdag 13 juni 2020 een feit is.

http://menno.jbnetworks.nl/judo/kampen/UKAMP.HTM

doorUIDjudoteam123

Meester Anton 3e Dan

Vandaag was het spannend voor Meester Anton want hij ging vandaag voor de 3e Dan in Markelo. Na 3 Kata’s deed meester Anton het vragende staande werk en nadien het grondwerk. Na bijna een uur op de mat gestaan te hebben en het examen te hebben laten zien werd Anton gepromoveerd tot derde Dan. In het Japans: Anton- Sandan-Sensei.

Vanaf deze kant: van harte gefeliciteerd.

doorUIDjudoteam123

Internationaal Residentie toernooi Den Haag

Residentie toernooi Den Haag

Op zaterdag kwam de leeftijdsklasse -15 jaar en -21 jaar in actie op het internationale residentie toernooi in Den Haag. Steven van Ommen maakte enkele zware partijen in de klasse tot 66 kilo waarbij alleen van de latere kampioen werd verloren. Een mooie bronzen plak was het resultaat. Hugo Sterk had ook een prima dag in Den Haag. Hij judoode in de klasse -38 kg zes wedstrijden en verloor alleen een golden score van ruim drie minuten. Hugo behaalde een bronzen medaille in deze grote poule. Jesse van Werven en Keano de Vries wisten beide een winstpartij te behalen maar verloren daarna. Floor Daamen kon helaas niet tot winst komen. Vandaag is het de beurt aan de -18 jaar.

1x goud en 1x brons op dag 2 Den Haag

Op het residentie toernooi in Den Haag hebben de judoka’s van IJsselmond prima prestaties geleverd. Het toernooi geldt voor de -18 jaar als meetmoment voor uitzendingen naar de Europa cup wedstrijden. De beste judoka’s van Nederland waren dan ook present.

Jay Mossel uitkomend in de klasse -73 kilo had een geweldige dag. De eerste potten hadden de tegenstanders geen antwoord op het hoge tempo van Jay. Na een mooie ippon in de kwartfinale werd de halve finale een slopende partij. Pas diep in de golden score werd er gewonnen op straffen. De finale werd beslist met een wazari in de laatste 5 seconden van de wedstrijd. Jay kampioen! In dezelfde poule kwamen Sil Wijnsma en Lou Holterman niet goed uit de start blokken en verloren de eerste partij. In de herkansingen wisten ze allebei nog vier partijen te winnen en eindigden beide als 7e.

Jasper Kalter begon prima in de klasse tot 81 kilogram. Met verschillende technieken wist hij zich vlot voor de halve finale te plaatsen. Daarin werd helaas snel met ippon verloren. Om het brons scoorde Jasper al snel een wazari met een heupworp. Het restant van de wedstrijd was erg spannend maar Jasper wist zijn voorsprong vast te houden. Brons voor Jasper!

Moos Wijnsma kwam in de ochtend in actie in de klasse tot 60 kilo. Het krachtsverschil bleek nog te groot, Moos kon nog niet tot winst komen.

Al met al een succesvol weekend voor IJsselmond. De coaches waren zeer tevreden met het judo en de prestaties van de judoka’s.

doorUIDjudoteam123

Open IJsselvecht toernooi Zwolle

Afgelopen zaterdag kwamen er voor Judoteam IJsselmond 19 judoka’s op de mat bij het IJssel-Vecht judotoernooi in Zwolle.
Na veel mooie en zware partijen waren er 1e plaatsen voor Joas Roebersen, Marijn Wind en Colin van Heerde. Op de 2e plaats zijn Olivier Burm, Syon Bakker en Luuk Boerman geëindigd. Een 3e plek was weggelegd voor Joelle Bod, Esther Meijer, Frank Boerman en Marthijn Girbes.
Al met al een mooie dag voor de judoka’s van Judoteam IJsselmond.

doorUIDjudoteam123

Adler Cup Frankfurt am Main

14 judoka’s van Judoteam IJsselmond hebben de lange reis naar Frankfurt gemaakt om daar deel te nemen aan de Adler Cup. Met 2700 deelnemers uit maarliefst 30 landen was dit voor onze judoka’s natuurlijk een prachtige ervaring. Het geduld van zowel de judoka’s als ouders werd wel behoorlijk op de proef gesteld met lang wachten tussen de partijen door. Maar zo was er ook de tijd om elkaar als team aan te moedigen tijdens de partijen.

In het ochtend blok waren er veel spannende partijen waarin Thomas van den Belt, Xander van Dijk en Hugo Sterk één of meerdere partijen wisten te winnen. Maar in deze grote poules was dit nog niet genoeg voor het podium. Finn Cremer mocht na vijf wedstrijden zelfs judoën voor het brons. Hierin werd nipt verloren in de golden score en eindigde 5e in zijn klasse. Timo Steen, Silvan Wieringa en Lorenzo Piening hadden pech. Ze zaten in zo’n grote poule dat de organisatie had besloten dat alleen de verliezers van de finalisten een herkansing kregen. Na één wedstrijd waarin ze hard hebben gestreden zat het toernooi er helaas al op. Keano de Vries en Raphael Piening mochten wel twee partijen judoën maar kwamen ondanks goede strijd niet tot winst.

In de avond was het de beurt aan de leeftijdsklasse tot 18 jaar. Daarin kwamen Jos Melisie en Moos Wijnsma helaas niet tot winst. Jasper Kalter verloor tegen de latere kampioen en won in de herkansing nog een mooie pot. In de poule -73 wisten Jay Mossel en Sil Wijnsma na zes wedstrijden een 7e plaats te behalen. Lou Holterman verloor na drie keer winst de halve finale van een sterke Duitser. Uiteindelijk mocht Lou om 22.00 uur s avonds de allerlaatste partij van de dag draaien om het brons. Ver in de golden score werd deze spannende wedstrijd gewonnen op straffen. Een zeer verdiende bronzen plak voor Lou.

doorUIDjudoteam123

Open Drentse kampioenschappen

In Emmen hebben 16 judoka’s van IJsselmond mee gedaan met het Open Drentse kampioenschap. Met 750 deelnemers uit onder andere Engeland, Duitsland, Zweden, Noorwegen en veel Nederlanderse toppers was het toernooi erg sterk bezet. Vijf judoka’s wisten een podium plek te behalen.

Goud: Jay Mossel
Zilver: Lou Holterman, Syon Bakker
Brons: Hugo Sterk, Xander van Dijk

De overige judoka’s hebben ook mooi judo laten zien maar kwamen nog te kort voor het podium. De coaches hebben wel goede ontwikkeling gezien. Daarnaast zijn er weer punten waarmee we aan de slag gaan in de trainingen. Het volgende toernooi is de Adler Cup in Frankfurt en Zwolle.

doorUIDjudoteam123

NK Almere 2019

NK senioren

Na een kwalificatietoernooi kwamen in Almere de 12 beste judoka’s per gewichtsklasse in actie op het NK senioren. Namens IJsselmond kwamen Floor Daamen -63 kg en Steven van Ommen -60 kg in actie.

Floor Daamen starte met winst door wazari te scoren met een heupworp. De kwartfinale werd nipt verloren na een golden score van bijna vier minuten. In de herkansingen werd vlot verloren met ippon. Floor eindigde op een 7e plaats.

Steven van Ommen begon na een vrijlot prima aan zijn eerste partij. Vlak voor tijd scoorde hij een mooi punt met een heupworp. In de halve finale kwam Steven tegen de Nederlands kampioen te staan. Een prima pot waarin zijn tegenstander zelfs twee straffen kreeg. Helaas verloor Steven met een armklem. Met een gehavende arm werd er om brons gejudood. Ondanks kansen kwam Steven nog tekort om op het podium te eindigen. Het eindresultaat was een 5e plaats.

Beide judoka’s van IJsselmond kunnen terug kijken op een prima toernooi.

doorUIDjudoteam123

Veendam

Een eerste plek werd verdient door Puck Stoel. Puck was heer en meester tijdens haar partijen en kon hierdoor haar spelletje spelen. Waarmee zij elke tegenstander zonder probleem een ippon gaf.

Derde plekken waren voor Lou Holterman, Sil Wijnsma en Finn Cremer.

Afgelopen zaterdag begon het judoseizoen voor judoteam ijsselmond in Veendam met zo’n 23 judoka’s.. Een pittig sterkbezet internationaal toernooi om mee te beginnen. Toch wisten 4 judoka’s  van ijsselmond met sterk en tactisch judo prijzen te behalen op dit toernooi.

Lou, wie de lichtste uit zijn poule was, wist met dominant judo elk potje op één na te winnen.

Sil had een zware poule met enkele NK-gangers tegenover hem. Hij wist met sterk judo elke pot te winnen op één na.

Finn wist zijn eerste pot te winnen zonder problemen, waarna hij zijn tweede pot van de latere kampioen verloor. Alsnog kwam hij sterk terug en verloor daarna geen enkele wedstrijd meer en werd daarmee derde.

De andere judoka’s hebben goed en leuk judo laten zien maar vielen net naast de prijzen.

doorUIDjudoteam123

Zaterdag 06-07-2019.

Zaterdag 06-07-2019.
 
De afsluiting van het judoseizoen met een BBQ en een terugblik en het vooruitkijken.
 
Dit jaar een gezellige BBQ bij de korfbalvereniging Wit/Blauw. Een superlocatie met veel mogelijkheden.
 
Na ontvangst waarbij een ieder een drankje of frisje kon krijgen het welkomstwoord aan de voorztiter Hans Holterman die ook terugkeek op het seizoen maar ook met de aanwezige ouders vooruit keek i.v.m. mensen die zich geroepen voelen een bestuursfunctie te willen bekleden.
 
De terugblik was een blik vol mooie judomomenten waarbij onze hele jonge Stichting toch fantastische resultaten heeft behaald.
 
Na dit welkomstwoord gingen we over tot de uitreiking van de Jetze van Dijk bokaal. Een bokaal die jaren geleden in het leven in geroepen om de judoka die het meest in het oog sprong gedurende het seizoen te waarderen met een bokaal.
 
In 2019 werd unaniem uitgeroepen dat Maartje Daamen deze trofee verdiende.
 
Na uitreiking door Jetze van Dijk zelf werd het tijd om te gaan BBQ waarbij er voor de jeugd onder ons 2 opblaaskussens waren die ook vol werden benut.
 
Na de BBQ gingen de meesten huiswaarts waarbij een paar die hards nog verder bijpraten in de locale kroegen.
 
Geniet van de vakantie, train in de vakantie maar vooral, kom heelhuids terug.
 
Namens het bestuur.
doorUIDjudoteam123

Top weekend judoteam IJsselmond

Afgelopen zaterdag was Judoteam IJsselmond actief op drie locaties.

Trainer Gert-Jan Plender was actief bij de hoge dan examens in Wijk bij Duurstede. Hier heeft hij met zijn uke Marcel Kuyer (5e Dan) een prachtig examen laten zien waardoor hij de 4e Dan heeft verdiend.

Tegelijkertijd waren in Markelo de lagere dan examens. Hier heeft Thomas van der Haar samen met zijn uke Jos Meliesie (1ste Dan) een geweldig examen verricht, hiermee heeft hij zijn eerste dan verdiend.

Ook in Dronten op het Flevoland Open was Judoteam IJsselmond actief tijdens het laatste Toernooi voor de vakantie.

Door sterk en kwalitatief judo zijn de volgende prijzen behaald:

1e plaats :Esther Meijer

2e plaatsen: Syon Bakker, Rafel Piening en Xander van Dijk.

3e plaatsen: Luuk Boerman, Selina Meyer, Hugo Sterk, Lou Holterman en Jay Mossel.